"Amit a majom kinyom..." - update csokis mignon
sponsored links
Az R&F (rondadefinom) kategória legújabb gyõztese, erõsen addiktív, én szóltam!
A citromos-narancsos piskóta ötletét Kiskanál Orsitól kölcsönöztem.
10-12 méretes mignonhoz szükségünk lesz: 2 tojás, 5 ek frissen facsart narancs- és citromlé vegyesen, 7 kanál prebiosweet (kritikai megjegyzés: számomra semmi íze nincsen, a mignon esetében ez nem gond, a párizsi krém, a rumszirup és a tejszínes kakaós fondant ugyanis a maga módján szépen hozzájárul a kész mignonok élvezeti értékéhez, már ami a dolce vitát illeti:), fél zacsi sütõpor, pici szódabikar, csipet só, 6,5 dkg átszitált liszt és ugyanennyi master mix, plusz annyi víz vagy fõzõtejszín/light tej, hogy a piskóta tésztája ne legyen túl mufurc.
A tojások sárgáját a kanalanként hozzáadott folyadékkal (narancslé) felhabosítjuk, hozzáadjuk az édesítõt és tejfölszerû ...